Bastugillets vårfest på Ribersborgs kallbadhus lockade fullt hus

Den blev verkligen en oförglömlig kväll i goda vänners lag med god mat, bad och bastu, dopp i havet och lugna fina stunder i badtunnan, när Bastugillet ställde till med vårfest lördagen den 23 mars. Efter badets ordinarie öppettider tog 70 medlemmar och tillresta danska vänner från föreningen Det kold gys restaurangen och badhuset i besittning för en underbar badfest av sällan skådat slag. Lena Hedlund tilldelades priset Årets badare, efter en omröstning bland medlemmarna på den medlem som spridit mest glädje och trivsel på badet under året som gått. Badvärdarna som bjuder oss på så många härliga aufguss under badets ordinarie öppettider belönades av Bastugillet med vars två biobiljetter, som en uppmuntran och förhoppning om fler sköna aufguss. Beslut om detta togs på föreningens årsmöte. 

Lena Hedlund fick ta emot vandringspriset Årets Badare under vårfesten. Priset är en glasskulptur föreställande
två isbjörnar på väg ner i en isvak.

 

Något försenat stod festmiddagen uppdukad i restauranglokalen med linnedukar och kandelabrar med levande ljus, men förseningen påverkade inte det goda humöret hos festdeltagarna. 

Personalen på Ribersborgs kallbadhus hade dukat upp en välsmakande buffé med Västerbottenpaj samt broccolipaj, grönsallad, örtkräm och surdegsbröd. Kallskuret med chark och ett par olika ostar.

 

Och sen blev det bad- och bastufest av sällan skådat slag! De svenska aufgussen och de danska vännernas sauna-gus avlöset varandra under kvällen, parallellt i två bastur.  Stämningen var på topp och det knöts många nya svensk-danska vänskapsband när vi vandrade hemåt framåt natten. En sak var alla rörande överens om: Det här måste vi göra om!

 

I två bastur bjöds det kontinuerligt under kvällen på många härliga aufguss under ledning av våra frivilliga bastuvärdar
enligt ett uppgjort schema där det också blev många underbara danska Sauna-Gus med skön musik. I avsvalningsrummet
serverades uppfriskandecitronvatten och kaffe. Det fanns också sauna-peeling av olika slag för mjukgörande hudvård.