Den stora och välbesökta Saunafestivalen,  "SAUNA PA PLADSEN" Lördagen den 10 november kl.16.30 - 21.00  hos våra vänner på Sjaellandsgades bad mitt i centrala Köpenhamn blev en intensiv bastuupplevelse för entusiasterna från Malmö Bastugille som gav sig över bron denna sena novemberkväll. Festligt värre, med mängder av aufguss i de provisoriskt uppställda mobila basturna utanför badhuset. Det var danskt "Hygge" i en lite annorlunda form när vi fick möta vännerna från Nörrebro i de fullsatta basturna. De gästade ju oss på kallis när vi hade kräftskiva och det blev ett kärt återseende här på Sjaellandsgade. Nu vet vi hur det är att bada bastu i en husvagn, två olika tält, en ombyggd transportbil och en stor släpkärra. För avkylningen mellan de heta aufgussen fanns det en iskall utomhusdusch och en stor uppblåsbar badbassäng.

Sjaellandsgades bad är ett vackert gammalt varmbadhus med rader av härliga gammaldags gjutjärnsbadkar på lejontassar, där man kan boka ett badkarsbad och sitta och småprata med grannarna i badkaren intill, eller få ett aufguss i den inbjudande ångbastun på utsatta klockslag. På torget framför det gamla badhuset stod nu också en rad med mobila bastur och två badtunnor för alla som ville ha ett uppfriskande bad utomhus mitt i stan. 

När badhuset hotades av stängning för några år sedan tog en förening över hela badhuset, som sjuder av aktivtet alla veckans dagar. Och nu var det alltså dags för en riktigt välbesökt Saunafestival!

 

 

Läs mer på Sjaellandsgades Bads Facebooksida:https://www.facebook.com/sjaellandsgadebad/