Jubileumslunch 1 augusti - 60 år med bastu på kallis!

Gemensam Jubileumslunch inne på badet!

I Augusti 1962 invigdes de första basturna på Ribersborgs kallbadhus, efter ett initiativ från Malmö Bastugille. Bastun på T-bryggan från 1950-talet hade blivit för trång för den snabbt växande föreningen med ivriga vinterbadare, så efter en lång övertalningskampanj lyckades ledningen för Malmö Bastugille att övertala de styrande i Malmö Stad att bygga större bastur med havsutsikt nere på Ribersborgs kallbadhus, som blev föreningens nya hem. Ribersborgs kallbadhus hade dittills bara varit öppet under sommaren, men när vinterbadarna i Malmö Bastugille gjorde sitt intåg på kallbadhuset förlängdes säsongen till att omfatta alla dagar året om utom julafton och midsommarafton. Det här blev räddningen för kallbadhuset, som stått ganska tomt och öde sedan Simhallsbadet på Regementsgatan togs i bruk 1956 och simklubbarna flyttat all verksamhet dit, förutom några korta veckors sommarsimskola på kallbadhuset. 

Så nu firar vi 60-årsjubileet av vinterbad och bastu på Riberbsorgs kallbadhus med en enkel gemensam lunch under Queer-kallisdagen måndagen den 1 Augusti kl. 13 inne på uteserveringen på herrarnas sida av badet. Köp dig något gott att äta och dricka inne i restaurangen och kom in på herrsidans uteservering. Under eftermiddagen njuter vi av bastubad och tillfälle att prova alla fem basturna på kallis. 

Söndagen den 28 augusti kl. 19-23 planerar vi att tillsamans med Ribersborgs kallbadhus arrangera en stor aufgussfestival - 60 år med bastur på kallis - (se separat artikel om detta.)

/Styrelsen